Unapred se zahvaljujem svima na odgovorima i savetima.
pantaNS je napisao:...3. QUAD ESL nije prvi elektrostaticki zvucnik, prvi elektrostaticki zvucnik je 1953. godine razvio i patentirao Arthur Janszen...
Kakva su vasa iskustva sa elektrostatickim zvucnicima?Koji od njih vaze za najbolje i za koliko para bi mogli da se kupe?Ako neko ima nesto zanimljivo mozda se odlucim i za kupovinu
PrekoBare je napisao:tesko je reci koji vaze za najbolje. Tata je QUAD ESL57, odatle je sve pocelo.
U principu, spremi dosta para:
- treba ti pojacalo koje daje jaku amperazu - uglavnom amerikanci krell, parasound aragon, mozda Rotel RB-1090
- treba ti i odgovarajuca soba jer je pozicioniranje elektrostatika zahtevno
- postoji veci rizik ako se kupuje polovno nego kod obicnih zvucnika. A za neke kao sto je Apogee delova nema, mora da se budzi. Za elektrostatike verovatno vazi "novo je novo". Ja ne zazirem od kupovine polovnog, ali bih ovde dobro razmislio.
Ulaznica je relativno jeftina - za probu da li ti se svidja moze vec i Magnepan SMG . izlazu kraja nema kad se jednom zarazis.
Za pocetak upoznaj se sa asortimanom i cenama QUAD, Martin Logan i Magnepan pa ako su u tvom rangu, neces zazaliti

High End je napisao:Imao sam prilike da kod svog prijatelja cujem Apogee Duetta Signature zvucnike.Zvuk koji su ovi zvucnici davali mi se svideo.Kakva su vasa iskustva sa elektrostatickim zvucnicima?Koji od njih vaze za najbolje i za koliko para bi mogli da se kupe?Ako neko ima nesto zanimljivo mozda se odlucim i za kupovinu .![]()
gruzanin je napisao:High End je napisao:Imao sam prilike da kod svog prijatelja cujem Apogee Duetta Signature zvucnike.Zvuk koji su ovi zvucnici davali mi se svideo.Kakva su vasa iskustva sa elektrostatickim zvucnicima?Koji od njih vaze za najbolje i za koliko para bi mogli da se kupe?Ako neko ima nesto zanimljivo mozda se odlucim i za kupovinu .![]()
Poceo si sa najbole

[/quote]
gruzanin je napisao:Znas sta imam kuci ?
Doktor je napisao:gruzanin je napisao:Znas sta imam kuci ?
Jel` Soundlab?

accuphase je napisao:Doktor je napisao:gruzanin je napisao:Znas sta imam kuci ?
Jel` Soundlab?
Ako je "Soundlab"... ajde da pogađamo, čime ih ganja... ???
Ja glasam za Krell...
pantaNS je napisao:Gruzanin ima Apogee
!!!
Korisnici koji su trenutno na forumu: golum i 1 gost