gospodar prstenova

Prenesite utiske o novim DVD izdanjima, filmskim projekcijama, DivXu...

Re: gospodar prstenova

Postod palamudin » Sre Mar 10, 2010 5:09 am

Kontrashu :D
Mr. Data, Mr. Data, find the nearest replicator...
Korisnikov avatar
palamudin
Audiofil

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 2:48 pm

Reklama

Blu-ray Shop

Postod ozzy » Sre Mar 10, 2010 9:51 am

Verovatno je presudna činjenica da sam film Dune prvi put gledao kao klinac a tek kasnije čitao, a u slučaju LoTR čitao sam kao klinac a film gledao kao matori konj.
I'm as mad as hell and I'm not going to take this anymore !!!
Korisnikov avatar
ozzy
VIP member

Pridružio se: Čet Dec 15, 2005 9:31 pm

Postod Chowek » Sre Mar 10, 2010 10:11 am

:ruganje
ozzy je napisao:Verovatno je presudna činjenica da sam film Dune prvi put gledao kao klinac a tek kasnije čitao, a u slučaju LoTR čitao sam kao klinac a film gledao kao matori konj.

:thumbsup2
Chowek
Moderator

Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 1:37 am

Postod box » Sre Mar 10, 2010 1:04 pm

ras je napisao:
accuphase je napisao:Ajde sad, kako smo počeli... niko da pomene fim "DUNE", koji je beda najbednija, u odnosu na Frank Herbertov roman... !!!

Nakon dosta godina i ponovnog gledanja, taj film se i ne čini baš toliko lošim :D

+1
box
HIFI freak

Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 6:56 pm

Postod Arn den riddare » Pon Mar 15, 2010 8:38 pm

Mene je filmovana trilogija (LOTR) prvo oduševila, naterala da pročitam knjige, onda jedno vreme sve manje i manje oduševljavala, i na kraju sam prestao da je gledam. Pored svih već pomenutih idiotština, od kojih je Frodovo slinavljenje najdegutantnije, ja bih izdvojio još jednu jako krupnu stavku, koja je pacerski promašaj sa aspekta scenarija i režije, bez obzira na odstupanje od Tolkien-ove originalne zamisli. Naime, PJ se, ponet neograničenim mogućnostima kompjuterske montaže i postprodukcije, upustio u pravljenje grandioznog spektakla od bitke na Pelenorskim poljima, napuštajući ideju o njenom stvarnom značaju u ratu. Time je zapravo napravio klimaks sat vremena pre kraja filma, što je nedopustivo. Pored toga, probao je da nas ubedi da je iz nevelikog Minas Morgula izašlo onih 250.000-500.000 Orka (Džeksonove reči, nisam ih ja brojao). Zatim je probao da nas ubedi da je ova armija ustuknula pred šačicom Rohirima. Onda smo posle svega toga morali još i da progutamo da pravi izazov tek sledi - čitavih 10.000 Orka ispred Crnih dveri.

Ovo već vređa inteligenciju, zar ne?
Feige nur fürchten den,
der waffenlos einsam fährt!
Korisnikov avatar
Arn den riddare
Member

Pridružio se: Uto Apr 21, 2009 12:02 am

Postod lukaluka » Pon Mar 15, 2010 9:24 pm

Ne vredi, greška.
Poslednji put menjao lukaluka dana Pon Mar 15, 2010 9:29 pm, izmenjena 3 puta
Korisnikov avatar
lukaluka
HIFI freak

Pridružio se: Sre Jan 16, 2008 1:51 pm

Postod beatgoeson » Pon Mar 15, 2010 9:28 pm

ras je napisao:Da se ne zaboravi - postoji već jedna izuzetna (sa malom manom - nikad dovršena) animirana adaptacija Gospodara prstenova

To je jedini slučaj da je film uspeo da mi dočara filing doživljen prilikom čitanja knjige. Šteta što nastavak nikada nije urađen. Meni se čini da je to bila neka vrsta polu-animacije, da su na žive likove "nabačeni" crteži. Izuzetan film.

Dune je isto... 'nako. :lol:
Korisnikov avatar
beatgoeson
Audiofil

Pridružio se: Ned Jun 03, 2007 10:03 pm

Postod ras » Uto Mar 16, 2010 2:32 am

beatgoeson je napisao:
ras je napisao:Da se ne zaboravi - postoji već jedna izuzetna (sa malom manom - nikad dovršena) animirana adaptacija Gospodara prstenova

To je jedini slučaj da je film uspeo da mi dočara filing doživljen prilikom čitanja knjige. Šteta što nastavak nikada nije urađen. Meni se čini da je to bila neka vrsta polu-animacije, da su na žive likove "nabačeni" crteži. Izuzetan film.

Jeste ta tehnika - snimano, pa animirano.

Film je pukao još u produkciji (nedostatak novca), pa je kraj zbrzan i izmontiran tako kako jeste (valjda Gandalf baca palicu u vis u znak pobede). Zbog toga se i čini da izostaje nastavak, a prava je istina da zapravo fali još pola filma :D
Uključujem: iskrenost!
Korisnikov avatar
ras
VIP member

Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 4:48 pm

Prethodni

Povratak na Film