kupujem velike a kvalitetne kutije do 1500e

Diskutujte o kućnoj audio tehnici

Re: kupujem velike a kvalitetne kutije do 1500e

Postod nkrgovic » Sre Mar 10, 2010 9:54 am

Ja sam, do sada, audiofilskim snimkom smatrao nesto gde je produkcija uradjena na najvisem mogucem nivou. Nesto sto ima produkciju koja je u stanju da isprati muziku.

Na zalost, plasim se da je Miroslav u pravu i da vecina po "audiofilskim snimcima" i "audiofilskom muzikom" podrazumeva ovo sto je on rekao... :/
Crazy.
Toys in the attic, I am crazy.
Truly gone fishing.

Please, do not feed the Trolls!
Korisnikov avatar
nkrgovic
Moderator

Pridružio se: Pet Maj 04, 2007 10:06 pm

Reklama

Blu-ray Shop

Postod pekka68 » Sre Mar 10, 2010 5:20 pm

nkrgovic je napisao:Ja sam, do sada, audiofilskim snimkom smatrao nesto gde je produkcija uradjena na najvisem mogucem nivou. Nesto sto ima produkciju koja je u stanju da isprati muziku.

Na zalost, plasim se da je Miroslav u pravu i da vecina po "audiofilskim snimcima" i "audiofilskom muzikom" podrazumeva ovo sto je on rekao... :/

Moje misljenje je da bi se trebalo drzati klasifikacije kada su snimci u pitanju, a muzika je stvar ukusa ( o ukusima se ne raspravlja ). Slazem se da postoje audiofilski snimci i oni nizeg kvaliteta koji to nisu. Ali koliko se god trudio ne mogu da zamislim koja bi se muzika nazvala audiofilskom, iako skoro iskljucivo slusam jazz i klasiku (sa ambijentalnim epizodama). Mozda su neki pomislili da je upravo to audiofilska muzika, ali ja poznajem puno njih (audiofila) koji slusaju pop i rok muziku. Iskreno, jedino ne mogu u celoj prici zamisliti nekoga ko se smatra audiofilom, a slusa Grand Production. Toliko nisam cak ni ja tolerantan. :nono
pekka68
HIFI freak

Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 10:14 am

Postod Bujodrag » Sre Mar 10, 2010 5:33 pm

Ne,pravi audiofil će tvrditi da na njegovim uredjajima čak i Grand Production zvuči odlično.
Oh friends, not these tones!
Let us raise our voices in more
pleasing and more joyful sounds!
Korisnikov avatar
Bujodrag
Audiofil

Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 6:22 pm

Postod pekka68 » Sre Mar 10, 2010 5:38 pm

Bujodrag je napisao:Ne,pravi audiofil će tvrditi da na njegovim uredjajima čak i Grand Production zvuči odlično.

Mozda i moze da se kaze da zvuci odlicno, ali sta tu ima da zvuci? :blah
pekka68
HIFI freak

Postod Bujodrag » Sre Mar 10, 2010 5:44 pm

Pa to bi i bila njegova uživancija:zvuči odlično a nema muzike.Ko će još i s muzikom da se bakće?!
Oh friends, not these tones!
Let us raise our voices in more
pleasing and more joyful sounds!
Korisnikov avatar
Bujodrag
Audiofil

Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 6:22 pm

Postod suca77 » Čet Mar 11, 2010 12:58 am

Zamolio bi BOKIJA-majstora-tehničko lice---- i kralja za zvucnike ili nekog uvazenog kolegu sa foruma u vezi pozicioniranja mojih 3.3 , nikako da ih smestim u prostoru kako treba : udaljenost od zadnjeg zida ,razmak između kutija i daljina slušaoca. .Širina sobe po kojoj i stoje zvučnici je 5.4m a dužina 10m bez raznoraznih manjih ispusta.Nemam nigde podatak za njih kako se pozicioniraju a kad krenem da se igram nigde kraja pa onda počnem da se tripujem i sve u krug...THANKS...... :screwy :screwy :screwy DRCOLAK šta se trenutno sluša obzirom na nesrecu koja se dogodila :wave2
suca77
Member

Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:11 pm

Postod Front Line » Čet Mar 11, 2010 1:12 am

Chowek je napisao:Koja je razlika između audiophile i non-audiophile muzike? :o

Audiofilska muzika je za one koji znaju vise o markama i modelima kablova nego o muzici.
Bensedin za audiofilicare.
Korisnikov avatar
Front Line
Member

Pridružio se: Sre Mar 10, 2010 2:57 am

Postod suca77 » Čet Mar 11, 2010 1:27 am

Front Line je napisao:
Chowek je napisao:Koja je razlika između audiophile i non-audiophile muzike? :o

Audiofilska muzika je za one koji znaju vise o markama i modelima kablova nego o muzici.
Bensedin za audiofilicare.

SVAKA ČAST ......Naravno bez dobrih kablova nema ni dobre muzike, mada ne misle svi tako..Jbga :plakanje :plakanje
suca77
Member

Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:11 pm

Postod pekka68 » Čet Mar 11, 2010 12:26 pm

Hm, . . . Dakle, ne postoji nista na ovome svetu sto bi se moglo nazvati audiofilskom muzikom. Postoje samo AUDIOFILSKI SNIMCI raznoraznih muzickih zanrova, i oni koji to nisu. :listen
pekka68
HIFI freak

Postod xgoran » Čet Mar 11, 2010 2:47 pm

Postavio sam vec fotografiju na temi o JBL-ima, a sada vidim da mozda vise pripada ovde, kod mene je obrnuta situacija - treba mi veca prostorija!!! ;)

Inace na slici je JBL SVA-2100

Evo i jedan review:
http://www.audioenz.co.nz/2004/archive_ ... 2100.shtml

Slika
Free Image Hosting by ImageBam.com
xgoran
Junior member

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 3:10 am

Postod dcolak » Sub Mar 13, 2010 9:08 pm

suca77 je napisao:Zamolio bi BOKIJA-majstora-tehničko lice---- i kralja za zvucnike ili nekog uvazenog kolegu sa foruma u vezi pozicioniranja mojih 3.3 , nikako da ih smestim u prostoru kako treba : udaljenost od zadnjeg zida ,razmak između kutija i daljina slušaoca. .Širina sobe po kojoj i stoje zvučnici je 5.4m a dužina 10m bez raznoraznih manjih ispusta.Nemam nigde podatak za njih kako se pozicioniraju a kad krenem da se igram nigde kraja pa onda počnem da se tripujem i sve u krug...THANKS...... :screwy :screwy :screwy DRCOLAK šta se trenutno sluša obzirom na nesrecu koja se dogodila :wave2

Ja sam jos uvek ovde u Beogradu, na odmoru, trudim se da ne mislim na svoje zvucnike u Santiagu :)

Kod caleta slusam muziku preko Maranz pojacala + wharfedale zvucnici (9.2 ako se ne varam).

Kod sestre slusam muziku preko yamaha p5000s i DYI zvucnika (15" basovi, 2x6.5" mid bass, 3.5" mid, 1.5" titanium tweeter. :-)

Deca i njihovi drugari (5-7 godina) su uradili sto uvek urade kad vide kalotu titanijumskog visokotonca - gurnuli su prste! Da su se bar samo na njima zadrzali, skiknuli su i midbasovi :(

Po ko zna koji put sam ih izvlacio usisivacem... vise se ne daju :D

So, sad gledamo sta uzeti... Ja pikiram Wharfedale EVPX-15... Uz subove od 15" bi trebalo mnogo fino da sviraju.

Naravno, sve opcije su otvorene, ne samo pro zvucnici :)
Korisnikov avatar
dcolak
Member

Pridružio se: Ned Dec 19, 2004 1:43 am

Postod dcolak » Sub Mar 13, 2010 9:12 pm

xgoran je napisao:Postavio sam vec fotografiju na temi o JBL-ima, a sada vidim da mozda vise pripada ovde, kod mene je obrnuta situacija - treba mi veca prostorija!!! ;)

Evo i jedan review:

Slika
Free Image Hosting by ImageBam.com

Izgledaju fenomenalno :thumbsup2
Korisnikov avatar
dcolak
Member

Postod Front Line » Sub Mar 13, 2010 10:05 pm

dcolak je napisao:
xgoran je napisao:Postavio sam vec fotografiju na temi o JBL-ima, a sada vidim da mozda vise pripada ovde, kod mene je obrnuta situacija - treba mi veca prostorija!!! ;)

Evo i jedan review:

Izgledaju fenomenalno :thumbsup2

Sviraju jos bolje.
Korisnikov avatar
Front Line
Member

Pridružio se: Sre Mar 10, 2010 2:57 am

Postod dcolak » Pet Mar 19, 2010 7:29 pm

Evo zvucnika za veliku sobu :)

Slika

Vlasnica odbija bilo koje druge, od JBL TI-260, preko L890 do Wharfedale 9.6...

Pff...
Korisnikov avatar
dcolak
Member

Postod pekka68 » Pet Mar 19, 2010 8:12 pm

Kako li se onaj lepi Pioneer (SA-9800 ako ne gresim) bori sa tim gromadama? :boxing
pekka68
HIFI freak

PrethodniSledeća

Povratak na Hi-Fi audio